Excelsior doet goede zaken onderin met punt tegen Zwolle

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 mei 2016 – Daan Bovenberg heeft Excelsior in de strijd om degradatie een belangrijke dienst bewezen. Tien minuten voor tijd zorgde hij met een kopbal voor de 2-2, uiteindelijk bleek dat genoeg voor een punt tegen Zwolle. De ploeg van Ron Jans kwam twee keer op voorsprong via Lars Veldwijk en Queensy Menig, maar Tom van Weert en Bovenberg trokken de stand tot twee keer toe gelijk.

Excelsior doet goede zaken onderin met punt tegen Zwolle

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voorafgaand aan het duel waren de belangen groot bij beide ploegen. PEC Zwolle is nog volop in de race voor de play-offs, maar Vitesse, NEC en zelfs FC Groningen kunnen het team van Ron Jans nog passeren. Bij Excelsior spelen hele andere zaken, de Rotterdammers hopen de play-offs om promotie en degradatie nog te ontlopen. Daarvoor moest Excelsior wel voorbij Willem II, dat een beter doelsaldo heeft en daardoor vijftiende stond voordat de duels zondag van start gingen.

PEC Zwolle leek op Woudestein in de eerste helft toch wat meer te willen winnen. De Zwollenaren waren feller en domineerden de eerste helft compleet. Dat resulteerde na een kwartier in de 0-1, Lars Veldwijk draaide weg bij Henrico Drost en vond met een rolletje de lange hoek. Excelsior stelde daar weinig tegenover. Alleen Adil Auassar was voor rust nog bijna trefzeker, hij raakte met een diagonaal schot de paal. Verder kwam PEC in de eerste helft nauwelijks in gevaar.

De tweede helft leek net zo te beginnen als de eerste. Weer draaide Veldwijk weg bij Drost, maar dit keer vond hij Muyters op zijn weg. Het spreekwoord een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen ging dus niet op voor de doelman. PEC Zwolle vergat uit te lopen en kreeg daar later de rekening voor gepresenteerd. Na slecht uitverdedigen kreeg Van Weert een afgemeten voorzet, die hij met een hakje tot doelpunt prolongeerde.

Lang kon Excelsior niet genieten van het virtuele punt, want een paar minuten later lag de 1-2 achter Muyters. Veldwijk werd gevonden met een hoge pass en legde de bal met zijn hoofd klaar voor Menig, die keihard raak schoot van randje strafschopgebied.

Maar nog was het niet gedaan bij de Rotterdammers. Het bleef knokken voor wat het waard was en kreeg wat het verdiende. Een vrije trap belandde precies op het hoofd van de kopsterke Daan Bovenberg. Die wist er wel raad mee en knikte de 2-2 tegen de touwen. Een uiterst belangrijke goal, want daarmee hield Excelsior uiteindelijk een punt over.

Door het verlies van Willem II in eigen huis tegen Feyenoord heeft Excelsior met nog een speelronde te gaan één punt voor op de Tilburgers staat het op de veilige vijftiende plaats. Volgende week zullen we zien of Excelsior zich definitief veilig speelt, dat mag het doen op bezoek bij Cambuur.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd