Milan speelt spectaculair gelijk en zakt naar plek zeven

1 mei 2016, 17:20

AC Milan is naar de zevende plaats in de Serie A gezakt. De ploeg van coach Cristian Brocchi bleef zondag in de spectaculair verlopen thuiswedstrijd tegen Frosinone steken op een 3-3 gelijkspel en werd daardoor gepasseerd door Sassuolo. De formatie uit de regio Emilia-Romagna zegevierde op eigen veld met 1-0 over degradant Hellas Verona.

Na het 0-0 gelijkspel tegen Carpi en de 2-1 nederlaag bij Hellas Verona slaagde AC Milan er wéér niet in te winnen van een laagvlieger in de Serie A. In het eigen San Siro keken i Rossoneri binnen twee minuten al tegen een 0-1 achterstand aan, door een tegengoal van Luca Paganini. Op slag van rust verdubbelde Oliver Kragl de marge namens Frosinone.

Mario Balotelli had drie minuten na de pauze dé kans om Milan terug in de wedstrijd te brengen, maar hij miste een penalty. Twee minuten daarna tekende Carlos Bacca alsnog voor de Milanese aansluitingstreffer, maar lang kon de thuisclub daar niet van genieten. Federico Dionisi bracht in de 54ste minuut de marge weer op twee voor Frosinone. Luca Antonelli en Jérémy Menez wisten met doelpunten in de laatste zestien minuten een blamage voor Milan te voorkomen, door er 3-3 van te maken. Laatstgenoemde deed dat met een penalty in de tweede minuut van de extra tijd.

Door het gelijkspel is AC Milan naar de zevende plek in de Serie A gezakt. Sassuolo passeerde dankzij een 1-0 thuiszege op Hellas Verona, door een doelpunt van Lorenzo Pellegrini in de 58ste minuut. Als Milan niet terugkeert bij de bovenste zes, dan zal het de bekerfinale tegen Juventus moeten winnen om niet voor het derde seizoen op rij naast een Europees ticket te grijpen.