De Boer tevreden: "Gedaan wat we moesten doen"

1 mei 2016, 17:49

Ajax heeft zondagmiddag een grote stap naar het kampioenschap van de Eredivisie gezet. Dankzij de ruime 4-0 zege op FC Twente is de ploeg van Frank de Boer volgende week bij een zege op De Graafschap in principe kampioen. De Boer is tevreden met de overwinning op Twente en beseft dat de titel nu heel dichtbij is.

"Ik ben heel tevreden over de uitslag", zegt De Boer op de site van Ajax. "We hebben ons niet druk gemaakt over wat er in Eindhoven gebeurde. We moesten zorgen dat we zelf winnend afsloten. Dat hebben we gedaan en dat het met vier goals gebeurde, is mooi. Natuurlijk mag het niet meer mis gaan, maar het blijft sport."

De oefenmeester startte tegen Twente met Kenny Tete als linksback, Thulani Serero op het middenveld en Vaclav Cerny voorin. "Kenny Tete stond voor het eerst na lange tijd in de basis. Hij heeft het goed ingevuld als linksback", zei De Boer bij FOX Sports. "Thulani Serero speelde zelfs heel erg goed. Vooral in de tweede helft maakte hij uitstekende keuzes. Vaclav Cerny heeft ook gebracht wat we willen zien. Hij bracht snelheid en dreiging. Dat was mooi om te zien."

In principe is Ajax volgende week kampioen, als het wint bij De Graafschap. Het verschil in doelsaldo met PSV bedraagt namelijk zes goals. "Als we het laatste duel winnen bij De Graafschap, dan moet het gebeurd zijn", aldus De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen