Van der Hoorn geniet, maar loopt nog geen polonaise

2 mei 2016, 11:35

Vaclav Cerny brak zondag tegen FC Twente (4-0 winst) de ban namens Ajax, maar de grote bevrijder van de Amsterdammers was toch echt Mike van der Hoorn. Met een sublieme kopbal, de 2-0, gooide de verdediger het duel in het slot. Hij geniet van zijn belangrijke aandeel, maar benadrukt in gesprek met FCUpdate.nl dat de strijd om het kampioenschap nog altijd niet gestreden is.

Het was een dolle boel in de Amsterdam ArenA, toen Van der Hoorn de voorzet van Amin Younes in de tachtigste minuut promoveerde tot een doelpunt. De verdediger deed zijn ogen dicht, beet in zijn shirt en schreeuwde het uit. Hij werd bedolven onder zijn ploeggenoten en vervolgens massaal toegezongen door het Amsterdamse publiek. "Het is leuk voor mij dat ik de tweede goal maakte. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben over deze wedstrijd. Maar: we zijn er nog niet", waarschuwt Van der Hoorn.

Volgende week pas dronken

De doelpuntenmaker waakt voor te veel euforie bij de lijstaanvoerder. "Het kan wel een valkuil zijn als je met je hoofd al bij het kampioenschap bent, maar nog wel een wedstrijd moet winnen. Je mag niet gelijkspelen hè, je moet echt winnen. Dat kan meespelen", denkt Van der Hoorn, die hoorde dat PSV met 6-2 van Cambuur won. Dat zegt weinig, vindt hij overigens. "Ze hebben zes keer gescoord, maar kregen wel twee goals tegen. Uiteindelijk win je liever met 4-0 dan met 6-2, denk ik."

Bevrijding en wéér de nul

Dat Ajax dit seizoen al negentien (!) clean sheats genoteerd heeft, is ook een compliment aan Van der Hoorn. "De nul lijkt heel normaal geworden, maar we doen het wel weer", beseft hij. Ajax heeft nog één clean sheet nodig om het record van 2009/2010 te evenaren.

De doorbraak

Dat zijn doelpunt onderstreept dat het een prachtig seizoen is voor Van der Hoorn, vindt hij wat te kort door de bocht. Ook zonder zijn treffer moet de buitenwacht zien dat hij echt is doorgebroken, vindt hij. "Na een doelpunt wil men dat onderstrepen, maar je speelt ook gewoon lekker", aldus de ex-speler van FC Utrecht. "Als je de nul houdt ben je blij, maar als je nog meer van waarde kan zijn voor het team, dan ben je wel extra blij. Nu hoop ik kampioen te worden. Lukt dat, dan is het seizoen pas echt geslaagd."

Nu Jairo Riedewald en Kenny Tete weer fit zijn, wordt het – zeker volgend seizoen – dringen in de achterhoede van Ajax. "Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen zal de trainer niet veel veranderen. Het nieuwe seizoen komt er wel aan en we zien wel hoe het dan loopt. Zover is het nu nog niet. Ik richt me eerst volledig op de wedstrijd tegen De Graafschap. Eerst kampioen worden", zegt Van der Hoorn vastberaden.

Door: Koen Jans

[photo,97602,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen