Groenendijk: "Lekker dat we het in eigen hand hebben"

1 mei 2016, 18:33

Na een zwaar seizoen lijkt Excelsior toch rechtstreeks in de Eredivisie te blijven. Dankzij het 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle en de nederlaag van concurrent Willem II tegen Feyenoord hebben de Rotterdammers nu één punt voorsprong op de Tilburgers. Coach Alfons Groenendijk wil de klus volgende week bij SC Cambuur klaren.

Als Excelsior wint bij het gedegradeerde Cambuur, dan is het zeker van nog een seizoen op het hoogste niveau. "Dat we het in eigen hand hebben is echter lekker, we weten wat ons te doen staat", spreekt Groenendijk op de website van zijn broodheer. "Maar we moeten bij de les blijven, want we zijn er nog niet."

Volgens verdediger Daan Bovenberg was er na de remise tegen PEC sprake van een feeststemming in de kleedkamer van de Rotterdammers. "Dit is een heel belangrijk punt voor ons, we hebben het nu in eigen hand. We hebben het moeilijk gehad dit hele seizoen, maar we hebben steeds veerkracht getoond. Ook vandaag hebben we onze rug gerecht en zijn we ervoor blijven gaan. Nu moeten we het volgende week in Leeuwarden afmaken.''

Als Excelsior in de Eredivisie blijft, dan spelen er komend seizoen drie Rotterdamse ploegen op het hoogste niveau.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen