Degradatie heeft geen invloed op stadionplannen Cambuur

Ger
2 mei 2016, 15:31

SC Cambuur wist directe degradatie zondag niet te voorkomen. Door de nederlaag bij PSV daalt de club uit Leeuwarden af naar de Jupiler League. Om op termijn een stabiele eredivisieclub te worden, moet er een nieuw stadion komen.

"De degradatie zal daar geen invloed op hebben. Met die plannen waren we al begonnen toen we nog in de Jupiler League speelden. Het plan is klaar, de gemeente gaat op korte termijn 'ja' of 'nee' zeggen. Een cruciaal moment voor de club", zegt algemeen directeur Ard de Graaf tegen de NOS. Voor de organisatie verandert er in eerste instantie weinig. "Van de 52 jaar dat we bestaan, hebben we 45 jaar in de eerste divisie gespeeld. Dus we weten wel hoe dat moet. We hebben de laatste jaren altijd met een relatief kleine organisatie gewerkt. We doen veel werk met weinig mensen. Dat zal zo blijven. De bedoeling is dat er geen mensen uitgaan, maar helemaal uitsluiten kan ik dat nog niet."

De selectie van Cambuur zal wel enige mutaties ondergaan. "Maar van de huidige selectie blijven in ieder geval tien spelers over met een doorlopend contract. En we zijn met Martijn Barto, Jergé Hoefdraad en Calvin Mac-Intosh in gesprek om hun contract te verlengen", zegt Van der Vegt. "We kunnen nu spelers benaderen met de zekerheid op welk niveau we spelen. We moeten ons richten op een iets lagere categorie, omdat we ook minder salaris kunnen bieden. We weten welk type spelers we zoeken, dat is allemaal al uitgewerkt. Daar gaan we nu mee aan de slag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen