Zivkovic: "Het wordt tijd om me te laten zien"

Jw
2 mei 2016, 16:42

Richairo Zivkovic verkaste in 2014 naar Ajax, maar is vooralsnog niet tot bloei gekomen in Amsterdam. De 19-jarige spits werd dit jaar verhuurd aan Willem II, maar na een weinig succesvolle periode keerde hij op eigen initiatief terug naar Ajax. De spits beseft dat het tijd wordt om progressie te boeken in zijn ontwikkeling.

"Afgelopen seizoen is niet zoals ik had verwacht en gehoopt. Bij Willem II kwam ik op een gegeven moment op rechtsbuiten terecht, terwijl ik in de spits wilde spelen. Ik heb zelf besloten om Willem II na een half seizoen te verlaten", blikt Zivkovic in gesprek met de NOS terug op zijn seizoen.

Zivkovic werd niet opnieuw verhuurd aan een Eredivisie-club, maar moest met Jong Ajax weer uitkomen in de Jupiler League. "Voor mij was het moeilijk om weer te beginnen in het tweede. Als je dan traint met het eerste en die jongens ziet, is het lastig om daarmee om te gaan. Sinds januari heb ik me wel honderd procent gegeven en kan ik terugkijken op drie goede maanden", vindt hij. "Maar ik zit nu in een fase, waarin het cruciaal is wat ik ga doen. Ik moet volgend seizoen sowieso gaan spelen, maar ik weet nog niet of dat bij Ajax 1, Jong Ajax of een andere club zal zijn. Het wordt in elk geval tijd om me te laten zien."

Bij FC Groningen brak Zivkovic op 17-jarig talent al door in de Eredivisie. Met elf competitietreffers in één seizoen leek hij vervolgens voorbestemd om de gedroomde spits van Ajax te worden. Die plek is inmiddels ver weg, concludeert ook Jong Ajax-trainer Andries Ulderink. "Richairo heeft moeite in de kleine ruimte en ik kan me voorstellen als je het spel van Ajax bekijkt, dat hij daar echt nog aan moet werken. Ik vind ook dat als je kritisch naar Richairo kijkt dat hij niet die stappen heeft gemaakt die noodzakelijk zijn", analyseert hij.

Toch heeft Ulderink vertrouwen in het talent van de jeugdinternational. "Hij zal enorm veel uren moeten maken om in het voetballende gedeelte winst te boeken. Mentaal zal hij ook stappen moeten maken. Maar ik ben er wel van overtuigd, want we vergeten nog weleens hoe jong hij is, dat hij bij een grote club terecht kan komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen