Drievoudig international Metaj: "Echte erkenning voor Kosovo"

Ger
4 mei 2016, 10:06

Shkodran Metaj is heel blij dat 'zijn' Kosovo, dat zich in 2008 afscheidde van Servië en onafhankelijk werd, dinsdag is toegetreden tot de UEFA. Het land mag voortaan officiële interlands spelen en uitkomen in de kwalificatie voor het EK.

De 28-jarige Metaj kwam drie keer in actie voor Kosovo. "Het ging alleen om oefeninterlands, maar nu mogen we ook gaan meespelen in de EK-kwalificatie en hopelijk worden we nog toegevoegd aan de WK-kwalificatie", zegt de middenvelder van FC Emmen bij Langs de Lijn En Omstreken. Daar beslist de FIFA maandag over. "Maar dat zal nu een formaliteit zijn", denkt Metaj. "Bij alle andere sporten was Kosovo al toegelaten, maar bij voetbal nog niet. Dit voelt als echte erkenning voor het land, voor Kosovo."

Metaj kan door de nieuwe status van Kosovo vermoedelijk rekenen op een stevige concurrentiestrijd. "In Zwitserland zijn er nogal wat spelers die nu alsnog voor Kosovo kunnen kiezen en ook in Duitsland en België heb je er een paar. Bij Albanië heb je er ook heel wat en ook al ligt dat misschien iets gevoeliger, ik denk dat de meesten wel zullen switchen. Ik hoop dat ze de overstap maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen