Klopp komt superlatieven tekort na finaleplaats

5 mei 2016, 23:53

Liverpool-manager Jürgen Klopp kan maar amper geloven wat zijn ploeg donderdag heeft laten zien in de return van de halve finale van de Europa League tegen Villarreal. Op het sfeervolle Anfield wonnen The Reds met 3-0, waarmee de 1-0 nederlaag van vorige week in Spanje overtuigend werd weggewerkt.

"Fantastisch, dit was een briljante wedstrijd van mijn team. Wat een power, wat een instelling, wat een emotie, wat een motivatie", kwam Klopp na afloop voor de camera van het Britse BT Sport superlatieven tekort. "In het eerste half uur speelden we geweldig. We voetbalden toen vanuit de emotie. In het laatste kwartier van de eerste helft speelden we iets te veel met de hersenen, al is er niets gebeurd, aangezien we goed hebben verdedigd."

"In de rust hebben we gezegd dat de spelers door moesten gaan met 'emotievoetbal' in plaats van te veel nadenken", vervolgde Klopp. Het werkte, want na de pauze liep Liverpool van 1-0 uit naar 3-0. "Briljant, wat kan ik zeggen… Dit was een ongelooflijke avond, ook met de sfeer. Als dat het verschil is met de Premier League, dan moeten we bij elke Premier League-wedstrijd zo'n sfeer creëren."

In de finale op 18 mei in Basel neemt Liverpool het op tegen titelverdediger Sevilla. De winnaar gaat de groepsfase van de Champions League in. "Dat weet ik niet honderd procent zeker, ik heb nog niet echt naar de regels gekeken", reageerde Klopp daarop. Toen de verslaggever bevestigde dat de Europa League-winnaar rechtstreeks de CL-poulefase ingaat, antwoordde Klopp lachend. "Oh, dat is goed nieuws. Ik zal het zeggen tegen de jongens. Maar we willen de finale vooral winnen. Laten we met de fans ons best doen om in Basel ook weer zo'n mooie sfeer te creëren. Het is een lang seizoen, haha. Dat had ik een paar weken geleden niet gedacht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen