Arteta is bezig aan afscheidstournee bij Arsenal

6 mei 2016, 12:39

De dagen van Mikel Arteta bij Arsenal zijn geteld. Na een samenwerking van vijf jaar gaat de 34-jarige Spanjaard de topclub uit Noord-Londen verlaten. Mogelijk maakt de middenvelder een verrassende overstap, aangezien manager Arsene Wenger niet uitsluit dat de routinier als coach bij Manchester City aan de slag gaat.

Arteta heeft een aflopend contract in het Emirates Stadium en deze wordt niet verlengd. Het avontuur van de Spanjaard bij Arsenal lijkt als een nachtkaars uit te gaan, aangezien hij dit seizoen wegens blessureleed maar 369 minuten (in alle competities) in actie kwam. Sinds 30 januari, toen er in de FA Cup met 2-1 gewonnen werd van Burnley, verscheen Arteta niet meer binnen de lijnen.

"Het is mogelijk", zegt Wenger over een mogelijke trainersfunctie van Arteta bij Manchester City. "Het klopt dat hij hier uit contract loopt en het is een goede kans voor hem. Ik bedank hem voor zijn bijdrage aan de club. Hij is een echte leider. Ik denk dat hij nog in staat is om te spelen, maar hij is vrij om te gaan en staan waar hij wil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen