Gladbach pakt vierde plaats, Hertha en Schalke morsen

7 mei 2016, 17:45   Bijgewerkt: 7 mei 2016, 17:53

De rechtstreekse Champions League-tickets zijn in de Bundesliga al enige tijd vergeven, maar daar achter is het nog altijd razend spannend in Duitsland. Borussia Mönchengladbach boekte zaterdagmiddag in de voorlaatste speelronde een knappe 2-1 zege op nummer drie Bayer Leverkusen en heeft daardoor de vierde plaats zo goed als binnen. Schalke 04 gaf vanmiddag een zege uit handen tegen FC Augsburg: 1-1.

Gladbach won van Leverkusen ondanks een 0-1 achterstand na twintig minuten. Charles Aranguiz scoorde namens Leverkusen de openingsgoal, maar Andre Hahn maakte de treffer van de Chileen met een treffer in de eerste helft en een goal in het tweede bedrijf ongedaan: 2-1. Gladbach staat met nog één speelronde te gaan drie punten voor op FSV Mainz, Hertha BSC en Schalke 04. Het doelsaldo van de ploeg van uit Mönchengladbach is echter vele malen beter dan die drie teams waardoor het eigenlijk niet meer te achterhalen is.

Hertha BSC is bezig aan een zeer teleurstellende tweede seizoenshelft en de hoofdstedelingen hebben zichzelf ook zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen. Ondanks een vroege voorsprong via Vladimir Darida werd er met 1-2 verloren van promovendus SV Darmstadt 98. Nota bene Sandro Wagner, oud-speler van Hertha, scoorde in de slotfase de beslissende goal. Door de nederlaag moet Hertha volgende week nog vol aan de bak om Europees voetbal te halen. Overigens is Darmstadt dankzij de zege in Berlijn verzekerd van nog een seizoen Bundesliga.

Schalke 04 speelde vanmiddag met 1-1 gelijk tegen FC Augsburg. Dat was zuur voor de thuisploeg, aangezien Klaas-Jan Huntelaar in de 82ste minuut de score opende en zijn club daarmee de drie punten dacht te schenken. Daniel Baier tekende in de slotfase echter nog voor de 1-1. Bij Augsburg, dat door het gelijkspel veilig is, speelde Jeffrey Gouweleeuw het hele duel mee.

VfB Stuttgart verkeert in grote degradatiezorgen. Die Schwaben verloren vandaag op eigen veld met 1-3 van FSV Mainz en staan daardoor op de zorgelijke zeventiende positie. Christian Gunter maakte nog wel de 1-0 voor de thuisploeg, maar de bezoekers walsten er daarna overheen: 1-3. Mainz, dat vijfde staat, kan volgende week een topseizoen bekronen met het behalen van een Europa League-ticket.