Matig Milan boekt nipte zege bij tiental Bologna

7 mei 2016, 22:51

Na een reeks van matige resultaten tegen laagvliegers Carpi (0-0), Hellas Verona (2-1 verlies) en Frosinone (3-3) heeft AC Milan weer een zege geboekt in de Serie A. De ploeg van trainer Cristian Brocchi zegevierde zaterdag in de uitwedstrijd tegen Bologna met 0-1. De thuisclub speelde sinds de twaalfde minuut met tien man.

Bologna-speler Amadou Diawara werd al in de twaalfde minuut van het veld gestuurd. Voor een overtreding op Riccardo Montolivo incasseerde de middenvelder uit Guinea zijn tweede gele kaart. Met een man meer had AC Milan wel veel balbezit, maar het maakte amper indruk. De gevallen topclub verliet het Stadio Renato Dall'Ara toch met drie punten, maar over twee weken zal het echt beter moeten om een kans te maken in de bekerfinale tegen het ongenaakbare Juventus.

AC Milan dankte de winst in de regio Emilia Romagna aan een strafschop, veroorzaakt door een overtreding van Bologna-keeper Angelo Da Costa op Luiz Adriano. Clubtopscorer Carlos Bacca zette zich achter de bal en tekende vanaf elf meter voor zijn zeventiende treffer van het seizoen. In de slotfase kreeg Milan nog bijna de rekening gepresenteerd voor het matige optreden. Adam Masina dacht Bologna op 1-1 te zetten, maar zijn goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Door de winst neemt Milan plek zes over van Sassuolo, dat zondag nog wel uit speelt tegen Frosinone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen