Sporting legt druk vol overtuiging bij Benfica

7 mei 2016, 23:46

Sporting Lissabon heeft vol overtuiging de druk bij Benfica gelegd in de Portugese titelrace. De ploeg van trainer Jorge Jesus won zaterdag in de voorlaatste speelronde in het eigen Estádio José Alvalade met 5-0 van Vitoria Setubal en nam daarmee de koppositie in de Primeira Liga over van de stadgenoot.

Gelson Martins (2) en Teofilo Gutierrez zorgden ervoor dat Sporting binnen 55 minuten met 3-0 voor stond. Voormalig FC Twente-speler Bryan Ruiz verzorgde in de laatste twintig minuten, nadat Setubal-speler Vasco Costa zijn tweede gele kaart had gekregen, met twee goals het slotakkoord. Marvin Zeegelaar kwam in de 65ste minuut als invaller in de ploeg bij Sporting, dat nu 83 punten heeft. Dat is er één meer dan Benfica, maar dat team gaat zondag nog op visite bij Maritimo Funchal.

Nummer drie FC Porto, al uitgeschakeld in de titelrace, won met 1-3 bij subtopper Rio Ave. Miguel Layun, Sergio Oliveira en Silvestre Varela bogen een achterstand om in een overwinning voor de ploeg van bankzitter Bruno Martins Indi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen