NIET TE GELOVEN: PSV IS LANDSKAMPIOEN GEWORDEN

8 mei 2016, 16:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vrijwel niemand gaf voor de slotdag van het eredivisieseizoen nog een stuiver voor de titelkansen van PSV, maar het bijna onmogelijke is zondagmiddag toch werkelijkheid geworden: PSV is, dankzij een 1-3 overwinning bij PEC Zwolle en het 1-1 gelijkspel van Ajax bij De Graafschap, kampioen van Nederland geworden. Na een razend spannende dag is het dus een enorm feest in Eindhoven, en heerst er verdriet in Amsterdam.

'Het is niet te geloven. PSV is landskampioen geworden!', het zijn de bijna legendarische woorden die op 29 april 2007 werden gesproken door een tv-commentator. Het was de dag waarop de titelrace op de slotdag op één doelpunt in Eindhovens voordeel beslist werd. Ruim negen jaar later mocht het weer zo zijn voor PSV. Omdat concurrent Ajax in Doetinchem verrassend bleef steken op een 1-1 gelijkspel, volstond een 1-3 overwinning op PEC Zwolle om de titel te pakken.

In de Zwolse hitte deden beide ploegen in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Het eerste echte wapenfeit was een schot van Ouasim Bouy, die het zijnet raakte met een fraai afstandsschot. Ook PSV kreeg een dot van een kans: Luciano Narsingh ging alleen op keeper Kevin Begois af, maar faalde in de afronding. Nadat een gevaarlijke drop-kick van Queensy Menig nipt over ging en Bouy een paar keer verzuimde om het verschil te maken, sloeg PSV toe.

Vlak na de theepauze konden de PSV-fans weer juichen. Niet vanwege een eigen doelpunt, maar omdat bekend werd dat De Graafschap de 1-1 had gescoord tegen Ajax. Niet de voorsprong in Zwolle, maar de tussenstand in Doetinchem werd het belangrijkst voor PSV. Het werd echt met de minuut spannender, zeker toen Bouy PEC Zwolle naar een 1-2 stand schoot.

Amper een minuut na de aansluitingstreffer maakte De Jong echter de belangrijke 1-3 voor PSV. Vanuit de draai passeerde de spits Begois met een rollertje. In het stadion was het vervolgens voelbaar dat alles om het resultaat van Ajax draaide. In Zwolle was het mede daarom geen echte wedstrijd meer. Toch was het ongekend spannend, iedereen zat continu op zijn telefoon te kijken naar de stand in Doetinchem.

PEC Zwolle plaatste zich ondertussen voor de play-offs om Europees voetbal, omdat zowel Vitesse als NEC niet wist te winnen.

[photo,97789,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen