Jurjus: "Dit hebben we maar mooi geregeld"

9 mei 2016, 11:17

Hidde Jurjus keepte zondagmiddag een dijk van een wedstrijd. Mede dankzij zijn fraaie reddingen wist De Graafschap een punt uit het vuur te slepen tegen Ajax (1-1), dat daardoor naast de landstitel greep. De keeper van De Superboeren geniet van de gang van zaken.

"Vooraf weet je dat het twee kanten op kan gaan. Of zij gaan volle bak en het wordt een lastige middag of je speelt goed en blijft lang in de wedstrijd. Normaal gesproken willen we hier thuis wat meer naar voren voetballen. Maar we hebben bewust gekozen om ze op eigen helft op te vangen. We hebben het heel goed gedaan", concludeert Jurjus op de clubwebsite.

Het 1-1 gelijkspel tussen De Graafschap en Ajax zal nog vaak besproken worden in de toekomst. "Dat is leuk. Daar je doe het toch voor, voor dit soort dingen. Dit hebben we maar mooi geregeld", aldus Jurjus, die zag dat het doelpunt van Bryan Smeets een verlammende werking had op Ajax. "Ze leken lam geslagen. Dat kwam denk ik ook door het warme weer. Want je zag het bij ons ook. We hebben de ruimtes goed klein gehouden na de 1-1."

In de play-offs om degradatie/promotie stuit De Graafschap op MVV Maastricht. "We kunnen nog wel vrijuit voetballen, maar toch zal de druk wat meer bij ons liggen. MVV is gewoon een goed voetballende ploeg. Wij zullen weer honderd procent moeten geven", weet Jurjus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen