Liverpool redt ternauwernood een punt tegen Chelsea

Jw
11 mei 2016, 23:15

Chelsea en Liverpool hebben woensdagavond de punten gedeeld in een onderling treffen in de Premier League. Eden Hazard zette de gigant uit Londen op voorsprong, maar de finalist van de Europa League knokte zich terug met een treffer van Christian Benteke in de blessuretijd: 1-1.

Voor Liverpool stond er nog altijd Europees voetbal op het spel. The Reds zouden bij winst op één punt achterstand komen te staan van West Ham United, dat momenteel plaatsing voor de Europa League in handen heeft. Na het gelijkspel wordt dat een lastig verhaal, waardoor de ploeg van trainer Jürgen Klopp zich volledig kan richten op de eindstrijd in de Europa League.

Eden Hazard maakte het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De Belgische aanvaller, al het hele seizoen uit vorm, liet zien het nog altijd te kunnen. Hij zette de aanval zelf op en dribbelde zich vervolgens een weg naar het doel, waarna doelman Simon Mignolet werd geklopt met een schuiver. Pas in blessuretijd had Liverpool daar een antwoord op. Een andere Belg, Benteke, zorgde voor de puntendeling.

Liverpool neemt het over precies een week op tegen Sevilla. Lukt het de Engelsen om de titel in de wacht te slepen, dan is plaatsing voor de Champions Leauge zelfs een feit.