'Weer onrust in Friesland: Nijkamp moet Vonk aflossen'

12 mei 2016, 08:20

Het is wederom onrustig bij sc Heerenveen. De nieuwe algemeen directeur Luuc Eisenga lijkt het niet (meer) te zien zitten in technisch manager Hans Vonk en heeft daarom Gerard Nijkamp (technisch directeur PEC Zwolle) benaderd om de oud-doelman te kunnen vervangen. Dat is gebeurd, zonder dat de Zuid-Afrikaan daar zelf van op de hoogte is. Dat meldt De Telegraaf.

Eisenga kreeg in januari als nieuwe directeur de taak om een einde te maken aan jaren vol bestuurlijke onrust en de daaruit voortvloeiende teleurstellende sportieve prestaties. Nu lijkt de directeur zelf met de flirt met Nijkamp, achter de rug van Vonk om, een nieuw hoofdstuk aan de tumult te hebben toegevoegd. De hierboven genoemde ochtendkrant stelt dat het heel wat chaos teweegbrengt, ook omdat iconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan uitstekend met Vonk overweg kunnen.

Saillant genoeg hadden Vonk en Eisenga woensdag nog een personeelsuitje met Heerenveen. "Met Foppe en iedereen erbij, hebben we daar écht een leuke middag gehad met zijn allen", zegt Vonk, die zelf niets af weet van de onzekerheid over zijn persoonlijke toekomst. "Ik heb nog niets gehoord over mijn toekomst. Ik kan niet reageren op de situatie, omdat ik niet op de hoogte ben...", stelt de technisch directeur.

Eisenga hult zich in nevelen over de situatie. "Zodra er meer bekend is, zullen wij dat communiceren. Dat is standaard bij mij – ik doe sowieso geen uitspraken over dit onderwerp, voordat er iets te communiceren valt."

Nijkamp is de afgelopen jaren als technisch directeur zeer succesvol bij PEC Zwolle.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen