Nieuwe coach hoeft geen Ajax-verleden te hebben

12 mei 2016, 13:58

Ajax-directeur Edwin van der Sar vindt het jammer dat Frank de Boer ervoor gekozen heeft om de Amsterdamse club de rug toe te keren. De voormalig keeper hoopte De Boer te behouden, maar kon de trainer niet overtuigen om aan boord te blijven. "In gesprekken had ik snel door dat Frank nieuwe energie nodig heeft om zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen."

"Het is wel jammer, maar ik ben niet verrast. Ik heb met Frank een band die al heel ver teruggaat, dit soort dingen hadden we al besproken", zegt Van der Sar in gesprek met de NOS over het afscheid van De Boer, die in zes jaar vier keer landskampioen werd met Ajax. "Het was heel succesvol met Frank aan het roer. En hij heeft veel meegemaakt. Zo ook de Cruijff-revolutie. Het was een roerige periode, maar Frank is de enige constante factor geweest. Hij verdient daar alle credits voor."

Er wordt gezegd dat er verdeeldheid heerst in de top van Ajax, maar dat ontkent Van der Sar met klem. "Nee, die was er niet. Hij kwam zelf met het verzoek om het contract te laten ontbinden. Daar zijn we mee akkoord gegaan. De uitslag in Doetinchem heeft geen rol gespeeld in de keuze voor zijn vertrek", stelt de oud-doelman.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer wil Van der Sar niet reageren op namen uit het geruchtencircuit. Ook niet op de naam van Peter Bosz, de coach van Maccabi Tel Aviv. "We hebben een lijstje met enkele aspecten waar de nieuwe trainer aan moet voldoen. De nieuwe trainer hoeft geen oud-speler van Ajax te zijn. Dennis Bergkamp is de cultuurbewaker. We hebben een aantal namen, maar daar gaan we niet op in. We zijn ervan overtuigd dat we een goede opvolger kunnen vinden. Binnen redelijke termijn. We hopen het werk van Frank voort te kunnen zetten na zijn vertrek. Vier titels in vijf jaar, het hadden er vijf moeten zijn. Zijn gemiddelde is ongelooflijk. Het wordt voor zijn opvolger een lastige uitdaging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen