Officieel: Vitesse haalt kind van aartsrivaal NEC in huis

13 mei 2016, 15:10

De pikante transfer van Navarone Foor is afgerond. De 24-jarige aanvaller maakt de overstap van NEC naar Vitesse, de twee grootste voetbalrivalen van Gelderland. Het kind van NEC heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen in de Gelredome. Hij had een transfervrije status, aangezien zijn contract in Nijmegen aflopend was.

Foor snapt dat er veel sentimenten komen kijken bij zijn transfer, maar benadrukt dat hij de keuze puur op sportieve gronden gemaakt heeft. "Na mooie jaren bij NEC was ik toe aan een volgende stap. Ik kijk er naar uit om met mijn nieuwe club succesvol te zijn. Ik begrijp de rivaliteit tussen beide clubs, maar voor mij is het een professionele keuze", stelt de Vitesse-aanwinst.

"Navarone is een dynamische middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan en ook als vleugelspits kan fungeren", zegt technisch directeur Mo Allach, die zeer tevreden is met de komst van de NEC'er. "Wij verwachten dat hij uitstekend past in de manier waarop Vitesse wil voetballen. Dat een speler van zijn kaliber transfervrij naar Vitesse kan komen is een buitenkans die we met beide handen aangrijpen."

Foor is reeds medisch goedgekeurd op het sportcomplexPapendal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen