Tien heerlijke momenten van Zlatan Ibrahimovic bij PSG

13 mei 2016, 17:12   Bijgewerkt: 13 mei 2016, 17:37

Op geheel eigen wijze maakte Zlatan Ibrahimovic vandaag (vrijdag) wereldkundig dat hij na het huidige seizoen Paris Saint-Germain de rug zal toekeren. "Ik ben hier gekomen als een koning en ga hier weg als legende", sprak de Zweedse vedette. In vier seizoenen bij de ploeg uit Parijs zorgde hij voor ontelbare prachtige momenten. FCUpdate.nl pikt er tien uit. 

Een goed begin is het halve werk

Op 11 augustus 2012 speelde Ibrahimovic zijn eerste competitiewedstrijd voor Paris Saint-Germain. De Zweed pakte meteen uit. Met twee goals herstelde hij het evenwicht in het duel met FC Lorient (2-2).

Wow

Als je aan ons vraagt was het meest speciale doelpunt van Ibrahimovic ooit is, dan komen we uit bij zijn bijzondere omhaal-goal voor Zweden tegen Engeland. Onze nummer twee is zonder twijfel zijn hakbal-treffer tegen Bastia. Het was het mooiste doelpunt van het seizoen 2013/2014 in de Ligue 1 en dat was niet vreemd.

BOEM!

Vier dagen na zijn onvergetelijke goal tegen Bastia was Ibrahimovic vier keer trefzeker in de Champions League-uitwedstrijd tegen Anderlecht (0-5 winst). De snelheid van de bal bij zijn derde doelpunt werd vastgesteld op 149,6 kilometer per uur. Het was één van de beste duels van Zlatan ooit.

Haha!

Het mooie van Ibrahimovic is dat hij altijd wel in is voor een lolletje. Zo ook tijdens 'Le Classique' tegen Olympique Marseille in november 2014. Toen Ezequiel Lavezzi een trap kreeg, nam hij de verzorger in de maling. 'Kom snel, kom snel!', riep Ibrahimovic, terwijl dat helemaal niet nodig was.

Wondergoal tegen Caen nummer één

Ibrahimovic heeft meerdere malen een schitterende treffer gemaakt tegen Caen, een van zijn favoriete tegenstander. Hier hamert hij een stuiterbal kneiterhard in de kruising.

Wondergoal tegen Caen nummer twee

En dan gaan we vrolijk verder met zijn tweede wereldgoal tegen Caen. Wat het mooie aan deze doelpunten is? Niemand anders dan Ibrahimovic lijkt ze te kunnen maken. Ze zijn artistiek en er komt nog eens een flinke portie lenigheid bij kijken.

Juichen als een baas

Niet alleen de treffers van Ibrahimovic zijn van grote schoonheid. Dat geldt ook voor zijn acties, assists en manier van juichen. Het sterkste staaltje van een doelpunt vieren op mooie wijze vond plaats in een wedstrijd tegen Nantes. Wat een koning!

Geniaal gevierde kanonskogel

Het scoren op geweldige wijze en het juichen op een geniale manier kan Ibrahimovic ook moeiteloos combineren. Deze vrije trap kegelde de spits van PSG kiezelhard achter de goalie van FC Nantes, die daarna niet al te vriendelijk werd bejegend door de superster.

Een mijlpaal bereiken doe je zo

Op elastische wijze zorgde Ibrahimovic in maart 2016 voor een mooie mijlpaal. De krachtige goaltjesdief maakte met een kunststukje de 0-5 in de met 0-9 gewonnen kampioenswedstrijd, waarin hij de magische grens van honderd Ligue 1-goals doorbrak én een loepzuivere hattrick maakte in slechts negen minuten tijd.

Nog maar eens een hakkie

Deze hakbal uit een corner mag ook absoluut niet ontbreken in dit lijstje, die overigens veel langer had kunnen zijn. Ibrahimovic maakte deze geweldige goal tegen Olympique Marseille. De Zweed werd bij PSG na Ronaldinho en zijn coach Laurent Blanc overigens pas de derde speler die in Le Classique, El Clásico (FC Barcelona-Real Madrid) én de Derby della Madonnina (AC Milan-Internazionale) zijn opwachting maakte.

Nog meer aardige filmpjes

Door: Koen Jans

[photo,97874,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen