Rutten naar Dubai: "De voorwaarden zijn goed"

14 mei 2016, 12:00

Deze week werd bekend dat Fred Rutten een eenjarig contract heeft gesigneerd bij Al Shabab, een club uit Dubai. De 53-jarige trainer laat weten dat hij voor het avontuur de klus heeft aangenomen en dat hij toe was aan iets totaal anders.

"Het is nieuwsgierigheid", vertelt hij aan Tubantia. "Toen ik naar Vitesse ging, was ik nieuwsgierig om te werken met een buitenlandse eigenaar. Bij Feyenoord was ik nieuwsgierig naar de grootte van de club. En nu ben ik nieuwsgierig naar het avontuur. Ik heb altijd gezegd dat ik een keer iets heel anders wilde. Iets ver weg, in een andere omgeving. En dit is totaal iets anders." 

Logischerwijs zeggen veel mensen dat de trainer voor het geld naar Dubai is vertrokken. "Natuurlijk begrijp ik dat. De voorwaarden zijn ook goed, dat hoef ik niet te ontkennen. Maar ik wil dit onbekende gewoon eens een keer meemaken", aldus Rutten, die bij zijn nieuwe werkgever enkele landgenoten treft. "Eric Viscaal (ex-speler van onder meer PSV en De Graafschap, red.) zit er al drie jaar. Hij was eerst hoofd opleidingen en wordt nu technisch directeur. Hij heeft me ook gepolst. En Sonny Silooy is er trainer van de onder 19. Hij werkt er ook al een tijdje." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen