Utrecht verslaat PEC en houdt hoop op Europees avontuur

15 mei 2016, 16:33

FC Utrecht is de tegenstander van Heracles Almelo in de finale van de play-offs voor een ticket in de Europa League. In de Galgenwaard won de ploeg van Erik ten Hag met 5-2 van een verdedigend zwak PEC Zwolle. De aanwezige supporters beleefden een knotsgekke middag met veel doelpunten, een rode kaart en een goal à la Maradona: 4-2.

Ook in de Domstad was het duidelijk dat de tactiek van Utrecht werkte. Vooral het duo Sébastien Haller-Bart Ramselaar maakte het de Zwolse defensie telkens moeilijk. De twee vonden elkaar makkelijk en rouleerden regelmatig. Eerst was het topscorer Haller die de bal binnen kon glijden op aangeven van Ramselaar. Even later mocht de middenvelder zelf de 2-0 maken, na een steekpass van de Fransman.

Nog voor rust leek de wedstrijd al beslist, toen Christian Kum de bal met de elleboog binnen sloeg. Het ontging de arbitrage volledig. De 3-0 betekende toen al 'alles of niets' voor Jans en zijn troepen. De coach haalde verdediger Thomas Lam eraf, en hoopte met middenvelder Abdel Malek El Hasnaoui meer dreiging te forceren.

Ondanks het feit dat de Zwolse hoop al vroeg in de wedstrijd leek weg te vloeien, wist het toch vlak na de 3-0 toe te slaan. Queensy Menig schoot via het been van Ramon Leeuwin op gelukkige wijze binnen. Toch was het even later helemaal gedaan voor PEC Zwolle, toen Bart van Hintum er met twee gele kaarten af moest en het 4-1 werd door jongeling Giovanni Troupée.

FC Utrecht gaat met Heracles uitmaken wie de Europa League in gaat. De bezoekers uit Overijssel verlaten de Galgenwaard met opgeheven hoofd en kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie.

[photo,97930,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen