Nuytinck woedend: "Ja, ons seizoen is nu mislukt"

15 mei 2016 – Bram Nuytinck stak zondag zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De Anderlecht-verdediger verloor met 4-0 van Club Brugge, waardoor de concurrent zich kroonde tot kampioen van België.

Nuytinck woedend: "Ja, ons seizoen is nu mislukt"

"Het is schandalig dat we het hier op zo'n makkelijke manier weggeven", vertelt Nuytinck na afloop van het duel in de Belgische media. "Als je vooraf weet dat je bij een zege nog kan meedoen voor de titel, is het onbegrijpelijk dat je het hier zo makkelijk weggeeft. We speelden niet met het mes tussen de tanden."

"Ik heb daar geen verklaring voor", gaat Nuytinck verder. "De eerste twintig minuten waren nog prima, maar daarna ging het fout. We hadden balverlies, verloren duels en kregen de doelpunten te makkelijk tegen. Ik verschuil me niet achter het excuus dat de sfeer hier intimiderend was. Dat weet je op voorhand."

"Ja, ons seizoen is nu mislukt. Club Brugge is verdiend kampioen. Als je na alle duels eerste staat, heb je dat verdiend. Wij hebben het vooral tegen de kleinere teams laten afweten en hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt."

Eredivisie

gerelateerd