De Graafschap ten koste van dapper MVV naar finale

16 mei 2016, 14:35

De Graafschap maakt nog steeds een uitstekende kans om ook komend seizoen in de Eredivisie te spelen. De ploeg uit Doetinchem won maandagmiddag de return in de halve finale van de nacompetitie met 2-1 van MVV Maastricht, nadat de formatie van Jan Vreman vorige week het uitduel ook al met 0-1 had gewonnen. In de eindstrijd spelen de Superboeren tegen Go Ahead Eagles of VVV-Venlo. 

Het team uit Doetinchem won de thuiswedstrijd met 2-1, maar het ging allesbehalve eenvoudig voor de eredivisionist. MVV, dat een goed voetballende ploeg heeft, nam na twintig minuten namelijk de leiding op de Vijverberg. Middenvelder Pieter Nys kopte de de bal van dichtbij in het doel, na een gekraakte voorzet van buitenspeler Jordy Croux. Dat MVV de leiding nam was gezien het spelbeeld in de openingsfase allesbehalve onverdiend. De Limburgers begonnen namelijk prima aan de uitwedstrijd en hadden het betere van het spel.

Na rust had De Graafschap het overwicht, maar in de slotfase kwam MVV toch weer opzetten. Met name via standaardsituaties werd het team van Ron Elsen gevaarlijk, maar tot een doelpunt kwam het niet. Waar MVV niet scoorde, deed de ploeg van Vreman dat nog wel. Middenvelder Karim Tarfi maakte in de 92ste minuut een wereldgoal, door de bal met de wreef ineens in de kruising te knallen. Door die treffer was de buit definitief binnen voor De Graafschap, dat zich kan opmaken voor een confrontatie met Go Ahead of VVV. 

In de wedstrijd in Doetinchem vielen vanmiddag maar liefst tien gele kaarten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen