Vreman opgelucht: "We hadden het erg moeilijk"

16 mei 2016, 16:00

Wie in de winterstop had gezegd dat De Graafschap half mei nog een goede kans zou maken op lijfsbehoud in de Eredivisie, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Het team uit Doetinchem stond destijds met vijf punten roemloos onderaan in de Eredivisie, maar momenteel is de ploeg nog altijd in de race voor handhaving. Dankzij de 2-1 zege van maandagmiddag op MVV gaat De Graafschap door naar de finale van de nacompetitie, tot opluchting van Jan Vreman.

De Graafschap won vrijdag al met 0-1 in Maastricht, waardoor De Graafschap twee keer MVV heeft geklopt. "Als je kijkt naar de twee wedstrijden, zie je dat we vandaag beter aan de bal waren dan vrijdag in Maastricht. Dat moet je meenemen, we krijgen nog twee hele zware wedstrijden", zegt Vreman op de clubsite. "Daarin ga je ongetwijfeld hetzelfde spelbeeld zien: dat je er veel energie in stopt en dat het bij vlagen ook onzeker is. Zelf moeten we er alles aan doen, dan gaan we kijken hoe het gaat. We gaan niet over de eerste wedstrijd heen kijken, eerst uit en daarna kijken we naar de volgende. Het zijn twee hele belangrijke wedstrijden waarbij we iedereen nodig hebben."

Ondanks dat De Graafschap twee keer heeft gewonnen, was MVV allesbehalve kansloos. De Limburgers speelden bij vlagen prima, zag ook Vreman. "Ik wil MVV een compliment maken, we hadden het erg moeilijk. Dat verhaal ken je ook van tevoren, je weet dat in dit soort wedstrijden. Je moet aan de bal meer kunnen brengen dan in de competitie. Bij vlagen is dat gelukt, bij vlagen kregen we kansen. Maar we hebben daarin ook wel wat laten liggen. Ik kan dan ook niet ontkennen dat we het heel moeilijk hadden en dat MVV zich er onderuit wist te voetballen. We wisten dat het lastig zou worden over twee wedstrijden, maar het belangrijkste is dat je zelf verder komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen