NAC schakelt Eindhoven uit in kolkend Rat Verlegh Stadion

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 mei 2016 – NAC Breda is als winnaar uit de strijd met FC Eindhoven gekomen in de nacompetitie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen won maandagmiddag in een kolkend Rat Verlegh Stadion, mede dankzij een razendsnelle goal, met 2-0 van FC Eindhoven. Dat was voldoende voor NAC om de 1-0 nederlaag van vorige week vrijdag weg te poetsen. Daardoor mag de club uit Breda zich opmaken voor de eindstrijd van de nacompetitie.

NAC schakelt Eindhoven uit in kolkend Rat Verlegh Stadion

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Door de 1-0 nederlaag in Eindhoven wist NAC dat het vandaag moest winnen om kans te houden op een terugkeer in een Eredivisie. "Ik heb er de afgelopen dagen op gehamerd dat we een volop gemotiveerd NAC zullen gaan treffen", sprak Eindhoven-trainer Mitchell van der Gaag al in aanloop naar de return. Zijn spelers begonnen echter toch niet scherp aan het duel, aangezien de thuisploeg al vijftig seconden het thuispubliek in extase bracht met de openingstreffer.

Uros Matic was de maker van de 1-0 in de eerste minuut. Hij werkte bij de tweede paal een voorzet van de goed spelende Sjoerd Ars in het doel, waardoor de achterstand uit het heenduel in één klap weggevaagd werd door NAC. Dat Matic al na vijftig seconden scoorde was extra bijzonder omdat Eindhoven de aftrap had genomen bij het eerste fluitsignaal.

De bezoekers uit de Lichtstad werden ook na de eerste treffer behoorlijk van het veld geblazen door de felle thuisploeg, maar na ongeveer twintig minuten kwamen de bezoekers meer aan voetballen toe. Toch verdubbelde NAC nog voor rust de marge. Ars kopte bij de tweede paal binnen in de 41ste minuut, op aangeven van Mats Seuntjens. Die aanvaller keerde vandaag terug in de basis en was meteen van waarde voor de ploeg van Dijkhuizen.

In de tweede helft werd NAC slordiger en onrustiger, maar Eindhoven wist daar niet van te profiteren. Dat lukte ook niet toen NAC-invaller Enes Ünal in de 84ste minuut een rode kaart kreeg. Hij maaide Fries Deschilder hard neer en werd van het veld gestuurd, waardoor het in de slotfase alle hens aan dek was voor de thuisploeg. Eindhoven probeerde het nog wel, maar kwam in de laatste fase steeds stootkracht te kort om NAC uit de nacompetitie te knikkeren.

In de finale van de play-offs strijdt de ploeg uit Breda met Willem II of Almere City FC om een eredivisieticket. Ronnie Stam zal net als Ünal sowieso het eerste duel in de finale missen. Hij kreeg namelijk ook een rode kaart, toen hij al gewisseld was.   

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd