Succesvolle Ranieri krijgt managerprijs in Engeland

17 mei 2016, 07:52

Het blijft prijzen regenen in Leicester. Na de kampioensbokaal en meerdere individuele onderscheidingen voor spelers is ook Claudio Ranieri in de prijzen gevallen. De Italiaanse manager van de landskampioen is verkozen tot Manager van het Jaar door de vakbond voor trainers in het betaalde voetbal van Engeland.

De 64-jarige Ranieri wist dit seizoen vriend en vijand te verbazen met de prestaties van Leicester City. The Foxes werden voorafgaand aan het seizoen als degradatiekandidaat aangemerkt, maar denderden op geniale wijze naar de titel in de Premier League. Dat heeft Ranieri dus deze fraaie award opgeleverd. Hij is overigens pas de tweede niet-Britse en niet-Ierse manager die de eervolle onderscheiding ontvangen heeft. Tijdens het seizoen werd Ranieri al drie keer tot Manager van de Maand uitgeroepen.

Chris Hughton, de manager van Brighton & Hove Albion, won de prijs in het Championship. Gary Caldwell (Wigan Athletic, League One) en Chris Wilder (Northampton Town, League Two) werden ook onderscheiden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen