Riemer van der Velde snapt niets van vertrek Vonk

17 mei 2016, 09:15

Riemer van der Velde ziet met lede ogen aan dat sc Heerenveen afscheid neemt van Hans Vonk, die als technisch directeur werkzaam is in het Abe Lenstra Stadion. Het clubicoon, tegenwoordig als adviseur verbonden aan de Friese eredivisionist, kan geen begrip opbrengen voor de keuze van algemeen directeur Luuc Eisenga om de oud-doelman weg te sturen.

"Er zijn andere dingen die meer aandacht moeten krijgen", bromt Van der Velde in De Telegraaf. De erevoorzitter van Heerenveen constateert dat er nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor gevonden is, dat de tv-gelden door teleurstellende sportieve prestaties achteruit gaan en dat er nog een miljoenengat gevuld moet worden door de Friese club.

"Ik zou zeggen: probeer rust te houden op de afdeling die juist behoorlijk loopt. Het is jammer voor Hans en vervelend voor de club. Dit besluit werd ook niet met vreugde ontvangen door trainers en scouting", stelt Van der Velde. "Voor zover Foppe de Haan en ik het konden beoordelen deed Hans het goed, maar ons pleidooi heeft hem niet geholpen", aldus het clubicoon.

Vonk was zelf ook zeker niet gediend van de gang van zaken, zo liet hij weten in de Leeuwarder Courant. "Ik ben uitermate teleurgesteld over de manier waarop het besluitvormingsproces is verlopen. Dat is onzorgvuldig, oneerlijk en niet objectief geweest", mopperde de technisch directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen