White Star Brussel wil via rechter alsnog promoveren

17 mei 2016, 10:22

White Star Brussel wist door een doelpuntloos gelijkspel tussen titelconcurrenten KAS Eupen en Antwerp FC met het kampioenschap aan de haal te gaan in de Tweede Klasse van België. Een promotie naar de Jupiler Pro League bleef echter uit door het ontbreken van een licentie. Hier wil de club uit Brussel nog steeds verandering in zien.

Omdat White Star Brussel geen eigen faciliteiten heeft en met flinke schulden kampt, kreeg de club geen licentie toegewezen. De kampioen van de Tweede Klasse ging in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), maar ving daar bot. Nu wordt de gang naar de burgerrechter ingezet door de hoofdstedelingen. En dat terwijl de Kameroener John Bico, voorzitter én trainer van WSB, eerder nog aangaf dit niet te zien zitten.

White Star Brussel trekt slechts een paar honderd toeschouwers per wedstrijd, heeft geen eigen stadion en geen sponsoren. De schuld van de club wordt op ongeveer 4 miljoen euro geschat. Drie jaar geleden werd de club, toen nog White Star Woluwe, door investeerders uit Dubai gered van een faillissement.

Op dit moment lijkt het erop dat Eupen in plaats van White Star Brussel gaat promoveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen