Go Ahead-preses Lugt haalt uit naar KNVB en CED

18 mei 2016, 19:05

Edwin Lugt, de voorzitter van Go Ahead Eagles, noemt het een schande dat de licentiecommissie van de KNVB FC Twente wil terugzetten naar de Jupiler League. De preses van de club uit Deventer noemt dit niet in het belang van de eerstedivisieclubs.

"Voordat ik losbrand: FC Twente is een concurrent van Go Ahead Eagles, maar dit is verschrikkelijk voor de club en haar fans. Heel veel sterkte", begint Lugt via Twitter. "Schande dat FC Twente naar de Jupiler League degradeert. Ook dit besluit is weer niet in het belang van de clubs in de Jupiler League. De KNVB móét haar besluit inzake de aangepaste promotie-/ degradatieregeling herzien. Anders wordt NAC Breda - Willem II om des keizers baard gespeeld." Als FC Twente inderdaad degradeert, dan is Willem II als nummer zestien van het reguliere eredivisieseizoen verzekerd van handhaving.

Lugt haalt uit naar de Coöperatie Eerste Divisie (CED), de belangenvereniging voor Jupiler League-clubs. "Geweldig dat de CED het besluit van de KNVB omtrent de aangepast promotie-/ degradatiereling onderschreef. Wat een schande", foetert Lugt. "Morgen CED-vergadering. De KNVB betreedt eigen reglementen met voeten. Haar geloofwaardigheid staat ter discussie. Wij overwegen juridische stappen. De licentiecommissie had bij FC Twente twee opties: definitief intrekken licentie of behoud Eredivisie. Het tweede had simpelweg moeten gebeuren."

Go Ahead Eagles strijdt donderdag en zondag met De Graafschap om een plek in de Eredivisie. "Vanaf nu de volledige focus weer op de wedstrijd van morgen, die inmiddels is uitverkocht. We zullen het zelf moeten doen", aldus Lugt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen