Klopp: "We zijn niet zover als we hadden gehoopt"

18 mei 2016, 23:19

Het zag er bij rust goed uit voor Liverpool in de Europa League-finale tegen Sevilla. De Engelse club zocht in Basel met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op, maar in de tweede helft ging het toch mis. Sevilla kantelde de score tot 1-3 en won daarmee voor het derde seizoen op rij de Europa League.

Al binnen zeventien seconden in de tweede helft lag de 1-1 erin. "We waren één seconde niet geconcentreerd en toen stond het 1-1. Dat is niet leuk, maar geen groot probleem", aldus manager Jürgen Klopp na afloop bij het Britse BT Sport. De Duitse oefenmeester baalt van hetgeen Liverpool in de tweede helft liet zien. "We waren achterin niet goed, we leken nerveus. Het laat zien dat onze ontwikkeling nog niet zover is als we hadden gehoopt. We moeten leren van deze ervaring om sterker terug te komen. Ik ben er zeker van dat het gaat lukken."

"We hebben de goals te gemakkelijk weggegeven en verloren na de pauze het vertrouwen. Het was niet goed genoeg voor een finale, maar ik ben er verantwoordelijk voor en dus ben ik niet degene die kritiek mag uiten. Er waren wel momenten dat ik dacht dat we het toch naar ons toe konden trekken, maar het was niet genoeg", vervolgde Klopp.

Liverpool speelt door het verlies volgend jaar geen Europees voetbal. Voor de winnaar van de Europa League lag een ticket voor de groepsfase van de Champions League klaar, deze gaat nu naar Sevilla. "Daar zijn we zelf verantwoordelijk voor", stak Klopp de hand in eigen boezem. "Maar we moeten gebruik maken van de tijd dat we geen verplichtingen hebben. Het gaat niet om kritiek uiten, we moeten de tijd gebruiken om beter te worden en te leren. We komen honderd procent sterker terug."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen