FC Twente-voetbalsters grijpen vierde landstitel op rij

Ger
20 mei 2016, 21:57

Het contrast binnen FC Twente kan momenteel niet groter zijn: waar de mannenploeg naar de Jupiler League dreigt te degraderen, daar blijft het vrouwenteam de successen aaneenrijgen. De voetbalsters kroonden zich op het veld van PEC Zwolle voor de vierde opeenvolgende keer tot de beste club van Nederland.

Jill Roord was van grote waarde voor de bezoekers uit Enschede. De talentvolle aanvalster, die onlangs nog een aanbod van Bayern München afwees, opende de score halverwege de eerste helft. Roord nam tien minuten later bovendien ook het tweede doelpunt voor haar rekening. Ellen Jansen bepaalde de eindscore na ruim een uur spelen op 0-3.

Het door Arjan Veurink getrainde FC Twente nam pas afgelopen maandag de koppositie over van Ajax. In een rechtstreeks duel werd de Amsterdamse club met 1-0 verslagen. Als Twente die confrontatie niet had gewonnen, was de directe concurrent met de landstitel van het veld gestapt. Ajax won de slotwedstrijd tegen PSV op het nippertje met 1-0 door een treffer van Kelly Zeeman, maar dat was niet meer genoeg voor de titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen