Guardiola neemt met dubbel afscheid van Bayern

21 mei 2016, 23:02   Bijgewerkt: 21 mei 2016, 23:52

Pep Guardiola heeft met de winst van de DFB Pokal afscheid genomen van Bayern München. De Bundesliga-kampioen was zaterdag in de finale in het Olympisch Stadion van Berlijn na strafschoppen te sterk voor Borussia Dortmund. Na negentig en 120 minuten was de score 0-0, waarna Bayern de penaltyserie met 4-3 won.

Bayern en Dortmund toonden zich in de reguliere speeltijd en in de verlenging goed aan elkaar gewaagd, waardoor kansen schaars waren. Gevaar voor de beide doelen was er niettemin wel. Zo nam Douglas Costa in de 33ste minuut het doel van Dortmund-keeper Roman Bürki vanaf de rand van het penaltygebied onder vuur. De Zwitserse sluitpost redde maar half, maar verder gevaar bleef daarna uit.

Vijf minuten voor tijd had Dortmund een mooie kans om het pleit in de reguliere speeltijd te beslechten. Marco Reus leverde in een tegenaanval een mooie voorzet aan Pierre-Emerick Aubameyang, maar de topscorer faalde in kansrijke positie met een volley. Mede door deze gemiste kans moest verlenging tot de beslissing leiden, maar in de twee toegevoegde kwartiertjes bleven doelpunten opnieuw uit.

Guardiola verruilt Bayern komende zomer voor Manchester City, als opvolger van Manuel Pellegrini.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen