Ibrahimovic helpt Paris SG bij afscheid aan beker

21 mei 2016, 23:11   Bijgewerkt: 21 mei 2016, 23:51

Zlatan Ibrahimovic heeft geschitterd in zijn laatste wedstrijd voor Paris Saint-Germain. De Zweedse aanvaller, die komende zomer vertrekt bij de club uit de Franse hoofdstad, maakte zaterdag in de finale van de Coupe de France tegen rivaal Olympique Marseille twee doelpunten en gaf één assist. Daarmee hielp hij Paris SG aan een 4-2 overwinning in het Stade de France.

De finale begon spectaculair. Blaise Matuidi zette Paris SG, na voorbereidend werk van Angel Di Maria, al in de derde minuut op voorsprong. Marseille kwam negen minuten later langszij via Florian Thauvin. 1-1 bleek ook de tussenstand bij rust, maar in de tweede helft maakte Paris SG aan de hand van Ibrahimovic alsnog het verschil.

De oud-Ajacied tekende in de 47ste minuut uit een strafschop voor de 2-1 en was tien minuten later de aangever bij de 3-1 van Edinson Cavani. Op aangeven van Matuidi was Ibrahimovic in de 82ste minuut verantwoordelijk voor de 4-1. Michy Batshuayi deed in de slotfase iets terug voor Marseille, maar het was niet voldoende om de eindzege van Paris SG in gevaar te brengen.

Eerder dit seizoen won PSG al de Ligue 1 en de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen