Afgang voor Pirlo en Lampard in stadsderby: 0-7

Ger
22 mei 2016, 12:33   Bijgewerkt: 22 mei 2016, 12:58

Andrea Pirlo en Frank Lampard hebben het stadion van New York City FC met het schaamrood op de kaken verlaten. De twee routiniers slikten met hun Amerikaanse werkgever een ongekende 0-7 nederlaag in de stadsderby tegen New York Red Bulls.

Voor de bezoekers opende Dax McCarty al in de derde minuut de score. Door twee treffers van Bradley Wright-Phillips werd het nog voor de pauze 0-3. In de tweede helft liep New York Red Bulls door goals van opnieuw McCarthy, Alex Muyl, Gonzalo Veron en Gideon Baah uit naar een zevenklapper. Pirlo was in de basisopstelling van de thuisploeg opgenomen. De Italiaan ging een kwartier voor tijd naar de kant voor Lampard.

Met het resultaat evenaart New York Red Bulls de grootste overwinning ooit in de Major League Soccer. In 1998 zegevierde Los Angeles Galaxy met 8-1 tegen Dallas Burn en in 2011 was Chicago Fire met 7-0 te sterk voor Kansas City Wizards.