De Graafschap stapt naar rechter bij degradatie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 mei 2016 – De Graafschap stapt naar de rechter als de Doetinchemse club alsnog degradeert. De manschappen van trainer Jan Vreman werden in de finale van de nacompetitie tegen Go Ahead Eagles weliswaar uitgeschakeld, maar de Superboeren mogen door de 3-1 zege van Willem II op NAC Breda volgend seizoen toch op het hoogste niveau uitkomen. Dan moet echter de voorgestelde degradatie van FC Twente overeind blijven.

De Graafschap stapt naar rechter bij degradatie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Als de Enschedese club tóch op het hoogste niveau blijft, zou De Graafschap alsnog afdalen naar de Jupiler League. Met dat scenario gaat de equipe uit de Achterhoek evenwel niet akkoord. "Wij gaan vanaf nu door het leven als een eredivisieclub en gaan daar ook naar handelen", zegt algemeen bestuurder Hans Veldhorst van De Graafschap in De Gelderlander. "Als de KNVB ons alsnog laat degraderen, stappen wij naar de rechter."

Twente meldde donderdag al naar de rechter te stappen om de degradatie naar de eerste divisie weer ongedaan te maken. De Graafschap verkeert daardoor voorlopig in onzekerheid. "We kunnen niet met spelers praten, sponsors verlengen hun contract niet als ze niet weten of we in de Eredivisie spelen en sommige van onze spelers hebben een clausule in hun contract dat ze bij degradatie transfervrij zijn", aldus directielid Martine Zuil van De Graafschap. "Je kunt niet van ons verwachten dat we een aantal weken niets kunnen doen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd