KNVB overweegt combineren bekertoernooi met België

24 mei 2016, 16:02

De afgelopen tijd is de KNVB druk bezig geweest met het nieuwe voetbalplan 'Winnaars van Morgen', waarin oplossingen worden aangedragen om de kwaliteit van het Nederlandse voetbal te verhogen. De KNVB onderzoekt onder meer een andere opzet voor promotie en degradatie en van het bekertoernooi.

"In mei 2017 moet er echt een nieuwe promotie/degradatieregeling liggen", aldus technisch manager Jelle Goes tegenover Voetbal International. "Want als we blijven doen zoals we het altijd hebben gedaan, worden we niet beter. Maar je begrijpt dat hier veel belangen mee gemoeid zijn. Eredivisie, Jupiler League, tv-zenders. We zijn er wel mee bezig. Iedereen is er van overtuigd dat het anders moet."

Ook een andere opzet van het KNVB-bekertoernooi wordt onderzocht. "We zouden een Nederlands/Belgische beker kunnen organiseren. Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen