Glasgow Rangers trekt Barton aan: "Iconisch figuur"

24 mei 2016, 15:41

Glasgow Rangers heeft zich versterkt met Joey Barton, zo bevestigt de Schotse club op de clubwebsite. De 33-jarige middenvelder komt over van Burnley, dat dit seizoen kampioen werd in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

Ook de gevallen Schotse topclub pakte de titel op het op een na hoogste niveau. In 2012 werd de club teruggezet naar de vierde divisie, maar vanaf volgend seizoen wordt de derby tussen Celtic en Rangers in ere hersteld. Daarin kan Barton dus meespelen in het blauw van Glasgow.

Barton, die in zijn carrière vaak in opspraak kwam vanwege incidenten binnen en buiten de kalklijnen, speelde dit seizoen 37 wedstrijden voor Burnley. In een eerder stadium kwam hij onder meer uit voor Manchester City, Newcastle United en Olympique Marseille.

Bij Glasgow is men blij met de komst van Barton. "Hij brengt veel ervaring op hoog niveau met zich mee en scoort ook regelmatig, gezien de 36 goals in zijn carrière. Barton is één van de meest iconische figuren in het Britse voetbal en met zijn handtekening slaan we een grote slag op de transfermarkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen