Olde Riekerink: "Spelers willen graag dat ik blijf"

28 mei 2016, 12:41

Het valt zeker niet uit te sluiten dat Jan Olde Riekerink na dit seizoen ook nog de trainer is van Galatasaray. De 53-jarige Nederlander won donderdag de Turkse beker, door in de finale af te rekenen met rivaal Fenerbahçe. De coach heeft van zijn selectie gehoord dat ze graag met hem blijven werken.

Olde Riekerink kwam twee maanden geleden als interim-trainer voor de groep in Istanbul en hij heeft het vervolgens absoluut niet slecht gedaan. De bekerwinst is voor hem een mooi succes, zegt hij in De Telegraaf. "Deze medaille hang ik naast die van de avondwandelvierdaagse. Dat was de laatste prijs die ik had gewonnen", knipoogt hij.

"Natuurlijk ben ik ook kampioen geworden met het tweede van Ajax en heb ik veel voldoening gehad van mijn werk als opleider, maar deze prijs na winst in een beladen finale met de grote concurrent Fenerbahçe heeft zoveel impact. Het voetbal wordt hier zo emotioneel beleefd, gewoon schitterend", zegt de Nederlander.

Mogelijk blijft hij aan bij de Turkse topclub, die dit seizoen teleurstellend zesde is geworden in de competitie. "De spelers willen graag dat ik blijf, maar van de board heb ik nog niks gehoord. Ik loop er zeker niet voor weg, als dat verzoek alsnog komt, maar voorlopig richt ik me op mijn taak als hoofd jeugdopleiding, waarvoor ik hier in eerste instantie ben gekomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen