Gall tekent voor twee seizoenen bij Oekraïense club

28 mei 2016, 14:41

De loopbaan van Joop Gall heeft een opvallende wending genomen. De ervaren oefenmeester gaat als assistent-trainer aan de slag bij FC Stal Dniprodzerzhynsk, dat afgelopen seizoen zevende werd in de competitie van Oekraïne.

Gall heeft bij de club, waar landgenoot Erik van der Meer hoofdtrainer is, voor twee seizoenen getekend. "Ik ben een week bij de club geweest. Het is gaan spelen tijdens een vergadering van de Coaches Betaald Voetbal in februari of maart. Van der Meer is daar sinds januari gebombardeerd tot hoofdtrainer en kent mij goed. Hij is mij altijd blijven volgen en heeft me toen gevraagd om te komen", legt Gall uit tegen VI.

Door de politieke situatie in het land was hij niet direct enthousiast over een verhuizing. "Nee, daarom wilde ik eerst mee komen lopen. Maar die onrust is 800 a 1000 kilometer van de club verwijderd, daar krijg je niets van mee. Ik word senior coach en ga op basis van gelijkwaardigheid met Van der Meer werken, al is hij de hoofdtrainer. Het is een zeer ambitieuze club en er komt een splinternieuw stadion."

FC Stal Dniprodzerzhynsk werd afgelopen seizoen als promovendus zevende en hoopt de komende voetbaljaargang in de topvijf mee te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen