Diarra moet Lokomotiv Moskou alsnog miljoenen betalen

28 mei 2016 – Lassana Diarra moet zijn oud-werkgever Lokomotiv Moskou een schadevergoeding van 10 miljoen euro betalen, zo heeft het CAS zaterdag bepaald. Het internationaal sporttribunaal in Lausanne handhaafde de straf die de FIFA eerder oplegde aan de 31-jarige Franse middenvelder, tegenwoordig bij Olympique Marseille ploeggenoot van Karim Rekik.

Diarra moet Lokomotiv Moskou alsnog miljoenen betalen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Diarra, die Anzhi in de zomer van 2013 voor 12 miljoen euro verruilde voor Lokomotiv Moskou, liet zijn contract bij de club uit de Russische hoofdstad in 2014 zonder overleg ontbinden na een conflict met coach Leonid Kuchuk en het bestuur. Lokomotiv Moskou stapte daarop naar de FIFA en laatstgenoemde partij oordeelde dat Diarra zijn oud-werkgever een schadevergoeding van 10 miljoen euro moet betalen. De Frans international ging daarop in beroep bij het CAS, maar kreeg daar nul op het rekest. Diarra moet zelfs nog 110.000 euro aan proceskosten van het CAS betalen. Daarnaast moet hij vijftien maanden aan salaris terugbetalen aan Lokomotiv Moskou. De middenvelder zat na het conflict vijftien maanden zonder club, omdat Lokomotiv Moskou hem niet elders liet tekenen omdat het nog de transferrechten van de speler in bezit had.

Afgelopen zomer wisselde Diarra dan eindelijk van club, hij tekende bij Marseille.

Reacties

Premier League

gerelateerd