Barnsley ten koste van Millwall terug in Championship

29 mei 2016, 18:18

Barnsley is terug in de Championship na een 3-1 overwinning op Millwall in de finale van de play-offs. Ashley Fletcher, Adam Hammill en Lloyd Isgrove namen de doelpunten van Barnsley voor hun rekening. Mark Beevers maakte de tegengoal voor Millwall.

De wederopstanding van Barnsley mag ongekend genoemd worden. Op 11 december stond de ploeg nog onderaan in de League One. Door zesde te eindigden stelde het alsnog een plek in de play-offs veilig. Millwall zag tijdens de warming-up vaste kracht Byron Webster met een blessure afhaken.

Barnsley maakte in de eerste twee minuten gebruik van de onzekerheid in de defensie van Millwall die door het wegvallen van Webster was ontstaan. Fletcher bracht het publiek met het openingsdoelpunt op de banken. Na twintig minuten zorgde Hammill al voor de verdubbeling in het voordeel van Barnsley.

Voor rust maakte Millwall de aansluitingstreffer, maar een overwinning kwam voor Barnsley niet meer in gevaar. Het liep zelfs uit naar een 3-1 overwinning. Na de zomer komt Barnsley in de Championship onder meer Newcastle United en Aston Villa tegen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen