Ajax-vrouwen binden grondleggers, Twente haalt spits

30 mei 2016, 11:12

Het zijn misschien wel de twee bekendste voetbalsters van de afgelopen jaren: Anouk Hoogendijk (30) en Daphne Koster (35). De twee ervaren speelsters worden gezien als grondleggers van het vrouwenvoetbal bij Ajax en hebben hun contract bij de Amsterdamse club beiden met één seizoen verlengd.

Koster was in 2012 nauw betrokken bij de oprichting van een vrouwenteam bij Ajax-jaren en ook Hoogendijk speelt al vier jaren in het rood-wit. "Ik mag weer een jaar blijven voetballen bij de mooiste club van Nederland. Dat doe ik met heel veel trots en eer", zegt Koster over haar nieuwe contract. Hoogendijk is ook blij. "Het voelt heel goed om bij te tekenen. Ik heb een zwaar jaar achter de rug met veel teleurstellingen. Ik ben heel blij dat ik dat volgend seizoen kan rechttrekken. Hopelijk blijf ik fit en kan ik een heel goed seizoen gaan draaien."

"Anouk en Daphne zijn de fundamenten waarmee we in 2012 begonnen, stelt trainer Ed Engelkes. "Het feit dat ze nog steeds aan boord zijn, is heel geruststellend. Daphne is een geweldige topsportster, heeft veel ervaring en weet balans in de groep te brengen. Anouk heeft een heel andere rol binnen het team en is het cement tussen de stenen. Ze zorgt ervoor dat de boel bij elkaar blijft en is zowel op als buiten het veld van grote waarde", aldus Engelkes.

FC Twente heeft ondertussen de 19-jarige aanvalster Lineth Beerensteyn overgenomen van ADO Den Haag, zo melden de Tukkers via de officiële clubkanalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen