Pirlo na mislopen EK: "Er is geen teleurstelling"

30 mei 2016, 11:00

Veel voetballiefhebbers hadden Andrea Pirlo graag nog op het EK 2016 gezien, maar de 37-jarige middenvelder van New York City FC is door bondscoach Antonio Conte buiten de (voor)selectie voor de eindronde in Frankrijk gelaten. Heel rouwig is de controleur er niet om.

Jarenlang was Pirlo niet weg te denken uit de basisopstelling van Italië, maar dat is verleden tijd. "Er is geen teleurstelling", relativeert Pirlo het mislopen van het EK in gesprek met Sky Sports. "Ik heb met de coach besproken wat ik moest doen en wat hij moest doen. Ik heb dit seizoen steeds contact met hem gehad. Dit zijn beslissingen die door beide partijen genomen worden. Hij is de trainer en hij moet de keuze maken die in zijn ogen het beste is", aldus de middenvelder van New York City FC.

Ondanks het feit dat hij er niet bij zal zijn, gaat Pirlo er deze zomer goed voor zitten. "Ik hoop dat Italië het EK gaat winnen, al hebben landen als Duitsland, Spanje en Frankrijk meer kans om te zegevieren. Het wordt een mooi toernooi, ik hoop dat mijn teamgenoten de trofee kunnen pakken", aldus de oud-middenvelder van onder meer AC Milan en Juventus.

Pirlo kwam in zijn carrière tot 102 interlands voor La Squadra Azzurra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen