Domper voor België: Lombaerts haakt af voor EK

Jw
30 mei 2016, 20:07

Nicolas Lombaerts heeft een streep moeten zetten door zijn deelname aan het EK in Frankrijk. De 31-jarige verdediger van Zenit St. Petersburg heeft een spierscheuring en zal daar niet op tijd van hersteld zijn, zo maakte bondscoach Marc Wilmots vandaag bekend op een persconferentie. Ook Dedryck Boyata moet waarschijnlijk het eindtoernooi missen.

"Ik zal beginnen met het slechte nieuws", citeerde Het Laatste Nieuws Wilmots na de training met het nationale elftal in Genk. "Nicolas Lombaerts is onder de scanner gegaan. Het ziet er niet goed uit voor hem. Hij zal niet bij de 23 spelers voor het EK zijn. Bovendien heeft Dedryck Boyata vandaag op training een erge blessure opgelopen. Hij zit opnieuw met een scheur die er voordien ook al was... Niet slecht voor één dag, hé?"

Het is niet de eerste tegenvaller voor Wilmots, die al defensieve zorgen had door het afhaken van Vincent Kompany en Bjorn Engels. "C'est la vie. We moeten het er mee doen. Het ongeluk van iemand betekent geluk voor een ander. Zo komt Christian Kabasele bij de selectie. Hij is een robuuste, sterke verdediger die met heel veel zin naar ons komt. Hij was aan de telefoon heel gelukkig toen ik hem het nieuws daarnet vertelde."

Volgens Belgische media is rechterverdediger Thomas Meunier wel op tijd hersteld voor het eindtoernooi. De back van Club Brugge heeft nog een week nodig om volledig fit te worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen