Gabigol: "Zal debuut miljoen keer herinneren door Kaká"

31 mei 2016, 09:37

Gisteravond (maandag) maakte Gabriel Barbosa zijn debuut voor het Braziliaanse nationale elftal in de oefeninterland tegen Panama. Hij kwam als invaller binnen de lijnen en had niet lang nodig om zijn eerste interlandgoal te produceren. Brazilië won uiteindelijk met 2-0: Jonas had de Gele Kanaries daarvoor al op voorsprong gezet.

De inmiddels 19-jarige Gabriel debuteerde op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Santos en wist vorig seizoen tienmaal het net te vinden. Zijn doelgerichtheid leverde hem zelfs de bijnaam Gabigol op, al heeft de aanvaller zelf geen voorkeur: "Je mag me Gabriel noemen, maar ook Gabigol. Ik wil gewoon lekker voetballen", aldus het talent tegen BrazilStats.

"Mijn vader vertelt me altijd dat ik kalm moet blijven, met beide voeten op de grond. Het doelpunt is belangrijk voor me, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Toch zal ik deze wedstrijd nog een miljoen keer herinneren. Niet vanwege mijn doelpunt, maar omdat ik samenspeelde met Kaká", zo stak Gabriel de loftrompet over de ervaren aanvallende middenvelder.

Bondscoach Dunga was onder de indruk van de jongeling. "Hij liet een goede indruk achter en het is duidelijk dat hij over veel kwaliteit beschikt. Hij kan in de spits spelen en op beide vleugels en zal in de toekomst nog vaak belangrijk voor ons zijn. Het was mooi dat hij na zijn goal naar mij toekwam om me te bedanken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen