Blind: "Niet alle spelers weten wat topvoetbal inhoudt"

31 mei 2016 – Bondscoach Danny Blind wil dat zijn internationals goed beseffen dat het huidige trainingskamp een belangrijke rol speelt in de aanloop naar de start van de WK-kwalificatie in september. Het Nederlands elftal krijgt woensdagavond in de oefeninterland tegen Polen een kans om het geschonden blazoen weer een beetje op te poetsen.

Blind: "Niet alle spelers weten wat topvoetbal inhoudt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Wij hebben nu niet de luxe die we bijvoorbeeld in 1998 of in 2010 hadden toen er misschien wel twaalf Nederlanders in de absolute top van Europa speelden", geeft Blind aan in gesprek met de NOS. Hij komt zelf tot twee spelers in die categorie: Kevin Strootman en Arjen Robben. "Dat zijn jongens die veel van zichzelf en van de groep eisen. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor de rest, want wij hebben veel jonge spelers die heus wel heel graag willen, maar die nog niet altijd het besef hebben wat topvoetbal inhoudt. En dat is nou juist bepalend voor de mate van succes."

Mét Strootman maar zonder Robben stelde Oranje afgelopen vrijdag hevig teleur tegen Ierland (1-1). "Ik ga ervan uit dat iedereen wel weet waar het omgaat en dat ze heel graag willen winnen, maar er is nog een verschil tussen dat zeggen en het ook echt doen", aldus Blind. "Hopelijk lukt dat woensdag wel tegen Polen. Dit zijn toch de wedstrijden waarin de spelers zich moeten tonen en ons overtuigen dat ze er in augustus weer bij moeten zijn als we weer bij elkaar komen."

Reacties

Oranje

gerelateerd