Blind: "Niet alle spelers weten wat topvoetbal inhoudt"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 mei 2016 – Bondscoach Danny Blind wil dat zijn internationals goed beseffen dat het huidige trainingskamp een belangrijke rol speelt in de aanloop naar de start van de WK-kwalificatie in september. Het Nederlands elftal krijgt woensdagavond in de oefeninterland tegen Polen een kans om het geschonden blazoen weer een beetje op te poetsen.

Blind: "Niet alle spelers weten wat topvoetbal inhoudt"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Wij hebben nu niet de luxe die we bijvoorbeeld in 1998 of in 2010 hadden toen er misschien wel twaalf Nederlanders in de absolute top van Europa speelden", geeft Blind aan in gesprek met de NOS. Hij komt zelf tot twee spelers in die categorie: Kevin Strootman en Arjen Robben. "Dat zijn jongens die veel van zichzelf en van de groep eisen. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor de rest, want wij hebben veel jonge spelers die heus wel heel graag willen, maar die nog niet altijd het besef hebben wat topvoetbal inhoudt. En dat is nou juist bepalend voor de mate van succes."

Mét Strootman maar zonder Robben stelde Oranje afgelopen vrijdag hevig teleur tegen Ierland (1-1). "Ik ga ervan uit dat iedereen wel weet waar het omgaat en dat ze heel graag willen winnen, maar er is nog een verschil tussen dat zeggen en het ook echt doen", aldus Blind. "Hopelijk lukt dat woensdag wel tegen Polen. Dit zijn toch de wedstrijden waarin de spelers zich moeten tonen en ons overtuigen dat ze er in augustus weer bij moeten zijn als we weer bij elkaar komen."

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd