Keizer verruilt Cambuur na degradatie voor Jong Ajax

2 juni 2016, 15:11

Marcel Keizer gaat, zoals verwacht, bij Jong Ajax aan de slag. De 47-jarige oefenmeester trekt de deur bij SC Cambuur achter zicht dicht en tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2018 als coach van de beloftenploeg.

Zodoende neemt de trainerscarrière van Keizer een nieuwe wending. De trainer begon vorig seizoen na een dienstverband van twee jaar bij Telstar bij FC Emmen, waar hij met prima prestaties een tussentijdse overstap naar Cambuur afdwong. In Leeuwarden kon hij als vervanger van Henk de Jong geen lijfsbehoud in de Eredivisie bewerkstelligen. Na het teleurstellende avontuur in de Friese hoofdstad zoekt hij zijn heil dus bij jong Ajax, waar hij de vertrokken Jaap Stam opvolgt.

"Wij denken dat Marcel Keizer de juiste man is om Jong Ajax te gaan leiden", zegt Ajax-directeur Edwin van der Sar over de nieuwe trainer van de beloften. "Naast het feit dat hij in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en betaald voetballer is geweest, is hij relatief jong maar voor zijn leeftijd wel een zeer ervaren trainer. Dat is belangrijk voor de groep talenten met wie hij Jong Ajax in de Jupiler League gaat vertegenwoordigen. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Marcel een belangrijke rol spelen."

Cambuur baalt als een stekker van de exit van Keizer. "Dit hebben we niet aan zien komen en de timing is voor ons bovendien zeer ongelukkig", aldus algemeen directeur Ard de Graaf. "Marcel kan ondanks een doorlopend contract deze overstap maken door een aantal voorwaarden in zijn contract. Marcel heeft zich hier op beroepen en Ajax heeft hieraan voldaan. Dit hebben we te respecteren. Voor nu wensen we Marcel veel succes bij zijn nieuwe club en gaan we ons beraden om deze belangrijke positie op een liefst zo kort mogelijke termijn in te vullen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen