Lurling gaat andere functie bekleden bij Den Bosch

3 juni 2016, 17:45

Ruim twee maanden nadat hij zijn afscheid als profvoetballer aankondigde, heeft Anthony Lurling een andere baan gevonden. De 39-jarige Bosschenaar wordt met ingang van het nieuwe seizoen toegevoegd aan de technische staf van FC Den Bosch, waar hij de functie van spitsentrainer gaat bekleden.

"Ik ben blij dat ik bij FC Den Bosch betrokken blijf en zie de functie van spitsentrainer als een mooie nieuwe stap in mijn carrière", zegt Lurling op de website van de Bossche club over zijn nieuwe uitdaging. "Ik verwacht een hoop te kunnen leren van de technische staf en ga er alles aan doen om op sportief vlak mijn steentje bij te dragen. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het nieuwe seizoen!"

Algemeen directeur Edward van Wonderen van Den Bosch vindt dit een mooie stap voor Lurling. "Anthony is een kind van de club en in staat om met zijn voetbalervaring veel kennis over te brengen op onze aanvallers. We zijn blij dat hij bij FC Den Bosch actief blijft en kijken uit naar een prettig vervolg van onze samenwerking", aldus de Den Bosch-directeur.

Lurling kwam in zijn loopbaan tot meer dan 200 officiële optredens voor Den Bosch, waarvoor hij verspreid over drie periodes 77 keer scoorde. Hij mag zich daarmee topscorer aller tijden noemen van de Brabantse eerstedivisionist.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen