Groep B: Engeland wil belofte inlossen in Frankrijk

5 juni 2016, 12:53   Bijgewerkt: 6 juni 2016, 10:25

Nog vijf nachtjes slapen en dan begint in Frankrijk de vijftiende editie van het EK voetbal. Voor het eerst sinds 1984, toen de Europese eindronde ook al in het wijnland werd gespeeld, is Oranje er niet bij. Niettemin is er genoeg om op vooruit te blikken. FCUpdate.nl gaat de komende dagen alles zes de poules bij langs. Met in deel twee Groep B, waarin Engeland als favoriet geldt in een poule met Wales, Rusland en Slowakije.

De historie van de landen op het EK voetbal

Road to France

De blikvangers van de poule

Een flop, zo kan Adam Nemec gerust worden genoemd bij Willem II. De Slowaakse spits streek afgelopen zomer neer in Tilburg, maar wist bij de eredivisionist geen moment te imponeren. Toch besloot Jan Kozak, de bondscoach van Slowakije, om de sterke aanvaller mee te nemen naar het EK in Frankrijk. Het wordt interessant om te zien hoe Nemec zich op het EK gaat manifesteren.

De verwachtingen

In Groep B geldt Engeland als de grote favoriet om eerste te eindigen in de poule. Dat is gezien de geweldige kwalificatiereeks en de uitstekende selectie natuurlijk niet zo vreemd. De ploeg van Roy Hodgson wil de prestatie van vier jaar geleden, toen The Three Lions de kwartfinale haalden, dolgraag verbeteren met de opgefriste spelersgroep. De strijd om de tweede plaats in de groep zal vermoedelijk een strijd worden tussen Slowakije en Wales. Laatstgenoemde zal volgens Gareth Bale weleens kunnen verrassen op het toernooi. "We gaan op het EK voor de trofee, waarom zou dat niet kunnen?", vroeg hij zich vorige week brutaal af.

Voorspelling

1. Engeland

2. Wales

3. Slowakije

4. Rusland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen